Wijkatelier deed mee aan NLdoet op zaterdag 10 maart

 

– Uitnodiging –

Wijkatelier Lindenholt doet mee aan NLdoet

Nijmegen, 28-2-2018 – Op zaterdag 10 maart van 10.00u – 15.00u is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook het Wijkatelier Lindenholt. Zij gaan bomen en struiken planten en de rest van de tuin voor de groente en bloemen plantklaar te maken. Het Wijkatelier Lindenholt verzorgd tussen de middag de soep met broodjes en uiteraard de hele dag koffie en thee.

“Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom.

Trots
Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Voor meer informatie over deze klus:
Wijkatelier Lindenholt, Johan Joren, 06-50128270.
Datum: 10 maart 10.00 -15.00
Waar: Zellersacker 1003 Lindenholt
Klus: Tuin


Enkele sfeerbeelden van de NLDoet dag.

Samen met medewerkers en buurtbewoners violen gepoot. Tevens het ontmoetingplein voorbereid voor het planten van de fruitbomen.

Later diezelfde dag: samen met de kinderen een perenboom geplant.

Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Stem voor uw gemeenteraad

Op 21 maart 2018 bent u aan zet, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nijmegenaren gaan die dag naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Wat vindt u belangrijk? Wat gaat er goed of wat ziet u graag anders?  De gemeenteraad gaat over veel zaken die ook voor ú van belang zijn. Denk hierbij aan het aantal huizen dat gebouwd wordt, het verstrekken van subsidies maar ook over de mobiliteit en de leefbaarheid in de wijken.

Bent u benieuwd welke partijen mee doen en wat hun standpunten zijn? Ga dan naar nijmegen.mijnstem.nl en vul de stemhulp in, zo krijgt u inzicht in welke partijen het beste bij u passen.

U ontvangt de stempas ongeveer drie weken voor de verkiezingen in de brievenbus. Met uw stempas kunt u in alle stembureaus in Nijmegen uw stem uitbrengen.

Meer informatie over de verkiezingen en hoe het stemmen werkt vind u via www.nijmegen.nl/verkiezingen. Volg de gemeente Nijmegen ook op Facebook om op te hoogte te blijven van het laatste nieuws over de verkiezingen.

Hulp gevraagd: STIP Lindenholt zoekt vrijwilligers

Welke buurtbewoners komen ons team van Stip Lindenholt versterken?

Stips zijn er voor informatie en advies in de wijk. In een Stip kunnen buurtbewoners allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld over wonen, inkomen, formulieren, zorg en opvoeding. We geven ook informatie over activiteiten en cursussen in de wijk. Stip Lindenholt kreeg in de eerste helft van 2017 327 vragen.
De Stip helpt veel mensen uit de wijk, maar kan nu zelf wat hulp gebruiken. We zoeken vrijwilligers met een open houding die mensen willen helpen met hun vragen.

Vind je het leuk om informatie en advies te geven bij praktische vragen? Hou je ervan om bewoners in contact brengen met elkaar of met hulp- en dienstverleners? Of lijkt het je leuk om als gastvrouw/heer mensen te ontvangen?
Dan is de Stip misschien wel wat voor jou! Wij zitten in het Wijkatelier en zijn open op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag.
Mail gerust voor meer informatie (lindenholt@stipnijmegen.nl) of loop eens binnen tijdens de openingstijden. Vooral voor de woensdagmiddag hebben we dringend versterking nodig!

Nieuwe kunst-aanwinst in het Wijkatelier

Er is een nieuwe kunst-aanwinst te bewonderen in Wijk Atelier Lindenholt. Het betreft een groot schilderij dat in de keuken van het wijkatelier is opgehangen. Dit schilderij is geschonken door het creatieve team van 3-kracht.
Het team heeft het afgelopen jaar (2017) gebruikt gemaakt van het beschutte deel van het wijkatelier. Aldaar hebben de leden gewerkt en les gekregen van 3-kracht begeleidster Hilly. Zij hebben geleerd over perspectief, compositie, kleurenleer en de gulden snede.
Als bedankje naar het wijkatelier toe, werd besloten om als groep een schilderij te maken en te doneren. De oplettende toeschouwer zal zien dat elk kwadrant van het schilderij een eigen stijl heeft. De vier kwadranten zijn ‘verbonden’ door losse elementen en de achtergrond van het schilderij.
Omdat het schilderij in de keuken kwam te hangen werd als gemeenschappelijk thema gekozen voor “eten en drinken”.
Zoals dat wel eens gebeurt in de kunst was het af en toe nodig om stukken te herzien en opnieuw te maken. Maar uiteindelijk was iedereen tevreden over het eindresultaat.

Artikel overgenomen uit LindenholtLeeft.