Fietsinformatiedag, donderdag 2 november 2017

Fietsinformatiedag in Nijmegen

Op donderdag 2 november vindt er in Wijkatelier Lindenholt een fietsinformatiedag voor senioren plaats. Deze eendaagse cursus biedt een gezellige en leerzame dag voor 65 plussers met informatie over de elektrische fiets (e-bike) en het opfrissen van verkeerskennis en fietsvaardigheden. De fietsinformatiedag is bedoeld voor zowel senioren die op een e-bike fietsen als op een gewone fiets. Deze dag wordt georganiseerd door De Fietsersbond, in samenwerking met de gemeente Nijmegen, in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

Hoe ziet de cursusdag eruit?

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan verkeersregels en de E-bike en komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod. De cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Vervolgens staan de bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen hiervoor met de eigen fiets naar de cursus. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om verschillende E-bikes uit te proberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente & een verkeersdiscussie in aanwezigheid waarin u in gesprek kunt over specifieke fietsknelpunten.

De cursus duurt van 9.00 tot 15.30 uur en wordt rond 12.15 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

Aanmelden

Belangstellenden voor de Fietsinformatiedag kunnen zich aanmelden via https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/. Daarnaast kunt u een mail te sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. “aanmelding fietsinformatiedag en locatie en datum). Noteer in de mail s.v.p.  uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd of u met de fiets, e-bike of driewielfiets komt en of u WA verzekerd bent.

De deelnamekosten zijn 5 euro. Deelname is op eigen risico.
Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

U ontvangt ongeveer 1 week voor de fietsinformatiedag een bevestiging van uw deelname. Aanmelden kan tot 26 oktober 2017.