Filmbuddies op dinsdag 9 oktober 2018

 

KINDEREN UIT DE LINDENHOLT VERFILMEN ELKAARS LEVEN

Half maart startte in de Lindenholt een bijzonder filmproject, de Lindenholt Filmbuddies. Floyd, Yoli, Jolyn en Ilana van basisschool de Lindenhoeve werden gekoppeld aan Alan uit Syrië, Maryam uit Iran, Edgar uit Armenië en Beatriz uit Brazilië. Alle vier leerlingen van basisschool de Bloemberg in de Lindenholt. Hier leren ze in schakelklassen Nederlands spreken.

In koppels van twee zijn de filmbuddies de afgelopen maanden op zoek gegaan naar verhalen over elkaars leven. Deze verhalen hebben ze vastgelegd in verschillende korte films. Op deze manier leerden de kinderen elkaar en elkaars achtergronden beter kennen en waarderen.

Dinsdag 9 oktober gaan de films van de Lindenholt Filmbuddies in première. Iedereen is welkom om te komen genieten van de zelf gemaakte films en een zakje verse popcorn. Het Lindenholt Filmbuddies festival begint om 13:00 uur en vindt plaats in Wijkatelier Lindenholt (Zellersacker 10-03, 6546 HA Nijmegen). Toegang is gratis.

Lindenholt Filmbuddies is een project van stichting Beeldenwereld in samenwerking met basisscholen de Bloemberg en de Lindenhoeve en Tandem Welzijn. Stichting Beeldenwereld maakt samen met (vaak kwetsbare) mensen videoproducties over hun eigen leven en alles wat zich daarin afspeelt. Op deze manier dragen zij bij aan een positieve persoonlijke ontwikkeling van onze doelgroep.

Het project Lindenholt Filmbuddies is te volgen op Facebook (www.facebook.com/wijkreporters) en Instagram (@Wijkreporters)