Verslag van de viering van Internationale Vrouwendag in het wijkatelier.

Krachtvrouwen zijn prachtvrouwen.

IMG-20160311-WA0037(1)De zaal stroomt vol, een groepje vrouwen en een enkele man schuiven voorzichtig aan om de grote tafel van het wijkatelier. De bank wordt een gezellig plekje en uiteindelijk zijn alle stoelen bezet. Voor de kinderen is er een heuse opvang gerealiseerd in de nieuwe sportruimte van het Wijkatelier. Ook hier begint het al lekker druk te worden, met leuke activiteiten op het programma als tekenen, annemaria koekkoek en appelflappen bakken.

Linda van Aken neemt het woord. Dezekrachtvrouw, die van alles en nog wat doet voor de wijk, mocht op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Vandaag neemt ze de presentatie op zich en heet iedereen welkom. Het woord is nu aan Ingeborg Hakstege. Deze krachtvrouw is vaste columnist in het wijkblad Lindenholt Leeft en ze verteld een inspirerende levensloop over kracht vinden in jezelf. Dit is een proces van een leven lang en begon bij haar dan ook al op 4 jarige leeftijd, waar zij in spannende situaties kracht putte uit het zijn van een grote zus. Het mooie aan haar verhaal was dat kracht vaak in kleine dingetjes schuilt. Toevallige gebeurtenissen als het lezen van een krantenartikel, of kleine gesprekjes met anderen waardoor je soms tot grote inzichten kan komen. Aan het einde van haar verhaal nodigde ze de zaal uit om ook zo’n krachtmomentje te delen, wat hele mooie verhalen opleverden. De toon werd hiermee gezet, het ijs was gebroken.

Hierop volgde een interactief Theaterstuk van Gerard van Bruggen en Adinda Heeres. Ze speelden verschillende scenes met als thema ‘de rol van de vrouw’. Het publiek mocht ingrijpen om zinnen aan te dragen die de vrouw tegen de man zou kunnen zeggen. Hier kwamen fantastische zinnen uit als; Liever een dag geleefd als een leeuwin, dan alle dagen als een slavin (Gemma IMG-20160309-WA0001Sanders). Het publiek had haar draaIMG-20160309-WA0002i gevonden en riep enthousiast mee. Mooie onderwerpen om onder het genot van een tomaten- of champignonsoepie, gemaakt door Jojo en Yvonne (twee krachtvrouwen die zich met hard en ziel inzetten voor het Wijkatelier),nog eens verder op door te praten.

De dag zou afgesloten worden met een lesje Zumba, maar door een lekke band moest er geïmproviseerd worden en kwam er een hilarische stoelendans voor in de plaats. Vrouwen en kinderen danste bloedfanatiek door de ruimte, wat zelfs voor de niet-stoelendansers leuk was om te zien. Linda bedankt iedereen voor haar aanwezigheid en daar wil bezoeker Marcel nog aan toevoegen dat vrouwen zichzelf best eens wat vaker mogen verwennen: “Koop iets leuks voor jezelf, ofzo.” Gemma en ik keken elkaar aan en vroegen ons af of we de rekening dan naar hem mochten sturen.

 

Gastvrouwen van het wijkatelier, bedankt voor de goede zorgen.

Vrouwen in Lindenholt, bedankt voor deze fijne middag!

Door: Bianca Bolwerk, sociaal cultureel werker in het Wijkatelier

(Het  bovenstaande artikel is overgenomen van de website Lindenholtleeft.nl)

Een fotografische impressie van de Internationale Vrouwendag:

previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider